Det blev en dag pa stranden...



Tankte att det var dags att forsoka lagga upp lite bilder pa mig fran kameran, har varit lite dalig pa att fota mig sjalv. Idag ar jag rod som en krafta, mycket bra vader. Jag hade solskyddsfaktor, jag lovar!




En STOOOOOOOR PUSS till mina nara & kara dar hemma!!!  :)

/C

Dont drink and dive!

Det ar den nya regeln forutom "don't drink and drive" som jag numera maste ta hansyn till for nu ar jag officiellt sett dykare! Jag har tagit mitt dykarcertifikat, blev klar igar! YIPPIE!

Kursen var upplagd enligt foljande:

Dag 1 13.00-18.30 Genomg. av kap 1, 2 & 3 samt efterfoljande quiz.

Dag 2 8.30-11.30 Genomg. av kap 4 & 5 samt efterfoljande quiz 11.30-12.15 Lunch 12.15-17.00 Dyktraning

Dag 3 10.00-11.45 Slutprov 11.45-12.15 Lunch 12.15-17.00 Dyk 1 & 2 (12m)

Dag 4 7.15-11.30 Dyk 3 & 4 (18m) 11.30 Utbildad dykare inom PADI!

Det kanns HELT fantastiskt, nu kan jag narsomhelst med en "buddy"(annan dykare med cert) ga for att dyka!

Far se om jag vagar mig pa att avancera och fa chansen att fa prova pa nattdyk, fotografera under vatten, navigera, djupdyka och varfor inte lara sig mer om olika fisksorter? :)



Forresten, jag hittade nemo och gill! =D

Efter att vi alla var klara med vara kurser drog vi ut for att fira! Det blev en kvall fylld av dans, fireshows och annat skoj!

Idag har jag bara legat pa playan, fatt en dos med D-vitamin(eller var det A?) och tagit det lugnt! Det lar bli nagra latar dagar framover utan mycket av aktivitet bade nu innan och efter det nya aret startat! Hoppas att ni dar hemma mar alldeles prima, jag har nu varit ivag i exakt en manad och nu ar det en kvar!

/C


Camilla Falomomffom

Det var det de trodde jag hette i efternamn nar jag bokade min plats pa dykkursen for nagra dagar sedan. Nar baten anlande till on sag jag en skylt med mitt fornamn och nagot konstigt ord efter. Jag var tvungen att gnugga ogonen for att se om det verkligen stamde. Sa himla lustigt! Jag forstar inte ens hur man kan tro att jag sager att mitt efternamn ar "falomomffom" och sedan utga ifran att man kan heta det i efternamn. Det roligaste utav allt ar att killen som stod med skylten trodde att det var en annan persons fornamn nar jag hade kommit. Sa vi stod och vantade ett tag vid kajen tills jag fragade vad vi holl pa med. Han skrattade nar jag sa att det var mitt efternamn. Kul... Jag spelade med. Roligt sen nar det upptackte att mitt efternamn ar Salomonsson da jag fyllde i papprena. Skratt, skratt, skratt.

Idag gjorde jag mina forsta tva dyk pa 12 meter. Det forsta var lite jobbigt. Oronen kranglade och mot slutet blev jag riktigt illamaende. Men det andra var helt underbart. Sa himla harligt att fa spela huvudrollen i en undervattensfilm. :)

Har kommer lite bilder fran tiden och julen pa Koh Phangan:

 
 



/C

Ko Tao ar Brao

Ko Tao kan vara mitt framtida hem. Sa mysigt, sa fint, sa lugnt, sa behagligt.

Jag borjade min dykkurs igar med en film, fragor och teori i ca 6 timmar. Det var utmattande, det var ju trots allt snart tva ar sedan jag pluggade. Sedan njot jag av min ensamhet en stund tills jag traffade en gang som jag spelade kort med en stund.

Idag borjade jag 8.30 med teori i 3 timmar sedan var det dags for "forsta" dyket som mer var en genomgang av hur man anvander utrustningen. Jag fick uppleva hur det kanns att andas under vatten och det kandes som att jag var fodd till att bara dykarutrustning! Fiskarna var uppe i nyllet pa mig, superhaftigt med alla underbar farger. Det kanns som att man ar hog for att allt ar sa lysande under vatten! Jag har en jattemysig instruktor fran Japan alldeles for mig sjalv och det ar ocksa helt toppen! Fatta hur mycket uppmarksamhet jag far for 2500 svenska riksdaler! Pilutta er andra dfykare som fick dela fyra stycken pa en instruktor!

Efter dyket gick jag hem till mitt krypin och duschade, sedan lite fried rice till middag pa stranden. Imorgon ar det nya tag, da ska jag ner till 12 meters djup och dyklogga for forsta gangen! AWSOME!!







Mitt dykcenter!

/C

 


GOD JUL



Saknar er alla darhemma sa mycket att det gor ont i sjalen. Men jag fryser inte iallafall. Jag har inte nagra vidare julkanslor men ar rod i hela fejjan sa nagot bidrar jag ju med till julen! Jag har atit jullunch, det var smaskens. Allt fanns med pa tallriken. Nu ar det snart dags for Kalle. Jag ska tanka pa er hemma i Sverige da. Kram pa er!


Min alldeles egna julklapp :)

Jag har under hela resan gatt och tankt pa en sak. Ska jag, ska jag inte. Ar det for dyrt? Kommer jag att vara ensam om att gora det? Kommer jag ha nytta av det? Och antligen har jag bestamt mig. Och det kunde inte komma lampligare.

Jag ska ta dykarcertifikat och det ska bli min alldeles egna dyra egoistiska julklapp till mig sjalv. Det ar ju genialiskt. Forst tyckte jag att det var lite dyrt med tanke pa att det kostar ca 2500 kr, men eftersom att det faktiskt ar jul sa har jag ju en JATTEbra anledning till att unna mig det! Det ar ju toppen. Jag ska ta det mellan den 25-28! I kursen ingar en massa kul. Jag tror jag skriver om vad som ingick nar jag ar klar. Da vet jag mer detaljer :) Ko Tao ar on jag kommer att ta det pa, tydligen ska det vara underbart dar och jag ska vara helt for mig sjalv nar jag tar det. De andra ska till Ko Samui. Jag langtar faktiskt till att fa gora det ensam! Sa skont med egentid nar man lever inpa varandra 24/7!


For nagra dagar sedan var vi pa fullmoon party har pa Ko Phangan! Det var galet. Flera tusen manniskor pa en strand som dansade, malade varandra och larde kanna varandra i berusningens tillstand under manens sken. Vi stannade uppe till soluppgangen och sedan sov vi hela dagen efter. Det var ju inte riktigt vad jag raknat med men ibland blir det inte alltid som man tankt sig. Jag har hyrt en cykel sa efter att ha sovit/vilat under dagen drog jag ut pa en tur i skymningen. Underbart.



Imorgon ar det julafton, da ska vi forsoka hitta nagot stalle med julmat! Jag ska forsoka att hinna skicka en julhalsning och ringa atminstone ett samtal till Sverige. Idag har vi utforskat on med moppar som vi hyrde. Det var intressant, jag snorklade en stund medan de andra spelade kort och sen borjade det sporegna...


Jag har ingen julkansla for fem ore och ar ganska glad for att jag inte har det, for da skulle jag sakna alla dar hemma annu mer och tanka pa hur galen mamma skulle blivit pa mig om jag var hemma nu for att jag alltid ska baka och grejja sa mycket dagen innan :) Fan, nu tankte jag pa det...Langtar hem lite... Men nog med det....

Tillbaka till minglet i bakrunden...

/C

Underbart i Thailand...




Jag i en hangmatta vid playan dar jag bor just nu. Precis som det ska vara...




Var bara tvungen att fota dessa urgulliga pojkar som hade skitkul i sina badbaljor. Paminde lite om mig...

Det som man aldrig trodde skulle ske...

Innan vi klev pa bussen till Ko Phangan dar vi nu befinner oss for att fira jul och nyar i paradiset blev vi varnade att halla vara vardesaker som en baby i famnen. Det ar sa manga som aker ner over jul och da passar folk pa att sno saker. Det jag inte forstod var att detta faktiskt skulle handa oss. Och det var inte manniskorna pa bussen man skulle se upp for, utan de anstallda pa bussforetaget.

Stolderna var sa organiserade att det var laskigt. Bussresan skulle ta ca 10 timmar, god tid att i lugn och ro ga igenom allas saker. Men hur? Jo, till skillnad fran alla andra vanliga bussar var den buss(fick vi sedan reda pa) utrustad med en liten lucka fran bussen in till bagageutrymmet. Dar kunde de krypa in och ga igenom allt bagage medan vi i lugn och ro tittade pa filmen uppe pa overvaningen.

Nar de sedan efter det forsta stoppet, ca 6 timmar senare, slackte ner totalt dar vi satt och drog for gardiner hade vi ingen aning om vad som vantade. Det var kolsvart och vi kunde i lugn och ro slumra in.

Efter en liten stund hor eller ser en tysk kille pa bussen nagon som kryper pa golvet. Han sager till alexandra och de lyser med en ficklampa. Personen sprang da i panik nedfor trappan och in i busforarkabinen.

Nu vaknade de flesta, daribland jag da en av de personer som vi rest med nu ett tag, Ciaran, bad alla att kolla igenom sina vaskor. Jag hade haft min lilla vaska pa golvet och eftersom jag satt vi fonstret hade jag den intryckt sa langt in jag kunde till vaggen.

Nar jag kollade mitt kuvert dar jag forvarar mina pengar var ca 2500 kr borta. Jag fick panik. Kanslan som kom, da jag helt plotsligt fortstod hur nara en person hade varit mig nar jag sov och gatt igenom mina saker gjorde mig sa radd.

Ciaran(hjalten i fallet) gick fram till chaufforen och lyckades, fraga mig inte hur, reda ut situationen sa att vi i slutandan, efter ca 3 timmar med en overhangande radsla att de kanske skulle ta till med vald med tanke pa att vi kommit pa dem, fick tillbaka iprincip alla pengar. Jag var inte den anda som hade blivit av med pengar. Sammanlagt hade de stulit ca 12000 kr allt som allt. Mer hann de inte ta eftersom vi upptacke dem.

Men tank om vi inte gjort det? Da hade jag varit har nu utan pengar och utan kunskap om vart de kunde ha tagit vagen. Aven om pengarna ar tillbaka som ar det extremt obehagligt att ha haft en person sa nara mig och veta att de gatt igenom alla mina saker i mitt bagage trots att jag hade hanglas pa vaskan.

Men, ingenting att oroa sig for dar hemma, allt ar som sagt lugnt, men ville anda dela med mig av upplevelsen!

Vi har trots allt kommit fram nu och har ca 20 meter till stranden fran var bungalow, livet kunde vart varre...

/C


One night in Bangkok...!

Nu har jag pratat sa mycket engelska i tre veckor med alla mojliga manniskor att jag tanker pa engelska och var pa vag att skriva detta inlagg pa engelska. Jag kanner mig skadad. Men det ar ruggigt kul att lara sig sa mycket av ett sprak att det kanns hur naturligt som helst.

Vi kom till Bangkok igar. Bussresan kan ha varit den hemskaste upplevelsen jag nagonsin haft. Det var bara sjukt och oorganiserat, men betalar man 100 kr for en 12 timmars bussresan sa far man val rakna med det.

Iallafall sa var vi mattligt taggade nar vi kom fram och vi bestamde oss for, eftersom den sista natten i bangkok under resans gang, for att slappa loss!

Vi at lite middag pa ett mycket trevligt stalle. For min del blev det biff och gronsaker i gron curry med ris. Skitstarkt men asgott. Du vet sadar starkt att det kanns som att maten fortfarande ar kokhet efter en halvtimme for att du totalforstort dina smaklokar!

Hur som helst sa hade vi riktigt kul och vi drog till en superstjysst nattklubb som lag hogt upp pa ett tak och kallades for rooftop. Dar var det ett thailandskt liveband som spelade allt fran lady gaga till guns n roses. Det fanns aven ett superbra dansgolv med musik som fick en att hoppa i taket av gladje.


Ikvall gar var buss till Ko Phan Gan! Det ar dags att stalla in sig pa christmas - mode trots att det ar fullkomligt omojligt att fatta att det ar jul. Full moon Party ar den 21 om tva dagar. Jag har lite blandade kanslor infor det. Jag lovar att ta det lugnt! ;)


/C

Angkor what?

Nu ar vi pa det stallet jag langtat till som mest hittills. Siem reap. I denna stad finns de beromda templena i Angkor. Jag ar fortfarande lite sjuk men det ar inte sa farligt langre, mest satans ont i halsen av alla stallen.



"Tombraider templet"




Jag har kopt en tredagarsbiljett trots att jag bara hinner se templena under tva dagar. Det var samma pris. Men for tillfallet ar jag tyvarr lite irriterad. For nu ar vi en grupp pa ca tolv personer som hanger ihop. Vi bestamde igar att vi skulle ses tidigt for att ha tid att hinna se templena. Eftersom att vi far extrapris da vi ar sa manga ar det ju bra om atminstone nagra ar uppe i tid tills vi ska aka. Vi var tva personer. Efter en timme kom tva till, det rackte tack och lov for att vi skulle kunna aka med en tuk-tuk iallafall.

Dags att dra, for nu, antligen ar de klara! Jag vet att jag ar en bitch men ja HATAR att vanta...

/C


Svettig, feber, halsfluss, ingen energi...

Ja, jag har blivit sjuk... Det var val pa tiden. Fan.

Jag hatar att vara sjuk. Om en timme ska jag dessutom satta mig pa en buss i 10 timmar upp till siem riep, angkorwatt. Kul. Jag kommer do. Jag har bunkrat upp med ipren, men svettas fortfarande som en gris.

Har sovit hela dagen. Jag langtar efter mamma. Hon brukar alltid ge mig blabarsoppa och piggelin nar jag ar sjuk och badda ner mig i soffan.

/C

Lite bilder fran resans gang!














Sihanoukville!

Det gar fort har nere i Asien! Redan dags for nya aventyr! Idag kom vi till Sihanoukville som ligger i sodra Kambodja! Vi kande for lite sol och bad sa det har passade bra just nu. Vi bestammer lite omlott vad vi kanner for att gora, har ingen riktig plan och det ar superskont! Nar vi kom fram med bussen bokstavligt talat rusade tuk-tuk forarna efter och fram till bussen nar vi stannade och var som myggor som svarmade omkring oss nar vi tog ut vara vaskor for att sedan ta oss ner till byn. SA HIMLA JOBBIGT! Men det var intressant att se hur de kampar for att fa in sitt levebrod, helt sjukt! Idag har vi solat, badat, fatt massage och bara myst. Imorgon drar vi ut med bat till nagra oar for att slippa lokalbefolkningen da de ar lediga imorgon. Kommer formodligen vara kaos pa stranden da.

Igar nar vi fortfarande var kvar i phnom penh akte vi som jag skrev i tidigare inlagg till en plats som heter killing fields. Det visade sig vara ett besok som drog upp mycket kanslor, ilska och sorg. Guiden och platsen larde oss mycket om Kambodjas historia fran 70-talet och framat! Ett parti vid namn "Kambuchea demokrates" kom till makten da och ville att Kambodja skulle bli ett kommunistsamhalle. Man ville bygga upp landet med teorin att helt enkelt borja om fran borjan. Darfor ansag ledarna av pariet att alla med forsprang, dvs utbildade(jurister, lakare, larare osv) skulle rensas bort sa att endast bonder och militarer kunde dra fordelar av varandra. Killing fields var den plats dar man under fyra ars tid avrattade dessa och deras familjer och nara tva miljoner(nastan en fjardedel av Kambodjas davarande befolkning) dodades i hela landet. De dodade slangdes i massgravar som man sedan upptacke pa 80-talet efter att partiet stortats. Man har hittat ungefar 9000 skallar av de 20000 som dodades och det kommer fortfarande upp ben och klader under regnperioderna. SA HEMSKT! Jag blev fruktansvart berord och hade ingen aning om att Kambodjas historia inneholl detta.




Efter guidningen pa killing fields akte vi till den skola som partiet hade omvandlat till ett fangelse for de som inte foljde de regler som gallde. Detta var nog det mest hemska under hela dagen. Bilder av lik, tortyrredskap och portratt av de utsvultna oskyldigt domda fyllde rummen som tidigare hade varit klassrum for barn. Man hade byggt hundratals celler av tegelsten och tra samt gjort lekplatsen pa garden till en plats for tortyr. Att se halen som fangarna desperat hade gjort i tegelvaggarna forde en i tankarna tillbaka till den tid da denna utrotning pagick och jag var nara till graten under hela tiden vi var dar.


(Bild av flicka som var en av fangarna som torterades)

Efterat var jag helt matt och kunde inte tanka pa sa mycket annat den dagen. Alla vi som var dar delade samma kansla.

Hoppas att du orkat lasa igenom detta, jag lovar att inte blogga lika mycket varje gang men jag kande att det har var mer an vart att skriva om dels for att rensa tankarna och for att fa dig som lasare att forsta hur hemsk historien ar i det land jag nu reser i.

Skriver mer snart!


/C

Phnom Pen!

Vi ar nu ett gang pa ca 12 personer som haller ihop! Riktigt kul.

Idag tog vi bussen fran Laos till huvudstaden i Cambodja, Phnom Penh! Riktigt jobbigt vid gransen nar vi skulle fixa visum, lang tid i hettan och en massa cambodjaner som ropade: Buy somthiiin!

Sedan tog bussresan runt 8 timmar, vissa satt pa pallar i mittgangen, kul.... Jag blev supersvettig i rumpan for det var sa sjukt varmt pa bussen!

Men det var kul iallafall for vi satt och spelade gitarr och sjong! Jag laser ocksa just nu en riktigt bra bok som heter "flyga drake".

Vi kom till Phnom Penh runt 21.00, da checkade vi snabbt in pa ett guesthouse och gick sedan och at!

Imorgon ska vi till ett stalle som heter killing fields. Det ar ett kulturminne!

Efter Phnom Penh ska vi ner till kusten och sola och bada! Antligen dags for lite rent friskt vatten!

Saknar alla darhemma! PUSS PA ER I KYLAN!

(kan fortfarande inte lagga upp bilder) :(

/C

Four thousand islands!

Nu ar klockan ungefar 22.00 har i Laos och vi befinner oss just nu pa ett jattemysigt stalle som heter four thousand islands. Det ar som en stor skargard med (som namnet beskriver) ungefar 4000 olika oar! Men det bara ett fatal som det faktiskt bor folk pa!

Vi kom igar pa morgonen, da hade vi pa bussen ner hittat nagra stycken som vi hookade med. Nar vi kom fram till on checkade vi in pa ett stjysst stalle att bo pa, sedan tog vi en LANG promenad runt on. Vi sag vattenfall, en vacker strand och solnedgangen. Helt underbart! On var ratt lugn men vi var ett gang pa 10 stycken sa vi satte oss ner pa ett stalle och at lite middag. Dock ar Laoneserna inga masterkockar sa vi fick inte varm mat, men den kom iallafall ut nastan samtidigt. Det var overraskande!

Idag bestamde vi oss i ganget for att byta o och aka till on precis bredvid, lite mer drag dar! Vi bor pa ett stalle som vi tror ar en gammal honsgard men det ar helt okej.

Pa dagen idag gjorde vi en jattetrevligt tur ut pa sjon for att se delfiner, och vi sags faktiskt manga! Sedan begav vi oss till det stora omtalade vattenfallet, hur haftigt som helst! Jag har forsokt att lagga upp bilder men har inte lyckats sa bra hittills! Men jag hoppas att det gar battre i framtiden!



Nu sitter alla borta pa reggaebaren har pa on och dricker lite efter en god valbehovd middag, sa jag ska val pallra mig tillbaka!

Imorgon blir det iallafall vidare till Cambodja! Bussen gar 8.00 pa morgonen och tar ca 12 timmar. Hall tummarna for att det inte strular sig och tar lang tid att fixa visum! Jag skriver igen nar jag ar i Cambodjas huvudstad Phnom Penh!

/C


Adventurous

Igarkvall tog vi i lite extra! Det blev galet! Vi traffade mycket manniskor och at god mat!

Pga av detta var jag lite trott i morse men vid tva blev jag uppdragen ur sangen av en jattetrevlig engelsman vi traffat och vi gick ut pa en lang promenad till grottor, laguner och annat! Vi sag vattenbufflar, kossor och en massa annat!

Jag langtar dock till riktigt klart vatten att bada i, floderna har ar ratt grumliga.

Nu ar klockan runt halv nio och vi ska strax ga och fa lite skon massage for att stressa ner ytterliggare nagra kilo!

Imorgon bar det av till sodra Laos med fantastisk skargard! Det ska bli underbart trakigt att aka buss i 20 timmar! Som tur var ar det V.I.P buss. Vi far val se vad standarden pa dem ar har! ;)




Ma gott i kylan! Nu har det gatt en vecka sen vi kom, and seven more to go!

/C

Tubing

Igar hyrde vi varsin badring och akte till alla barer i floden och drack ol och buckets! Det var ruggigt kul. Jag och maria akte linbana, jag och natha hoppade fran hopptorn och levde rovare.




Nu ar det morgon har och jag har precis tagit en liten morgonpromenad, snart dags for frukost, kanke en god omelett med nybakat brod? Sedan blir det nog rockclimbing och att besoka en grotta idag! Livet kunde ju vara varre...


Om nagra dagar ska vi ner till sodra Laos, det ar 24 timmars bussresa. Dar ska vi till nagot som heter 4000 islands. UNDERBART har jag hort att det ska vara, riktigt exotiskt!

Vang vieng

Nu ar vi i en helt underbar stad som heter Vang vieng uppe i norra Laos. Den har taden ar HELT underbar! Jag vill stanna har for evigt! Det ar en liten stad med ca 25 000 invanare. Staden ligger gomd bland bergen och en superfin flod rinner rakt genom staden, det har ar paradiset!






Idag ska vi gora nagot som heter tubing. Da hyr man en badring och driver langs med floden till de olika barerna som ligger i anslutning till den. Vi borjar klockan 11.00 pa formiddagen och beraknas vara klara vid 17.00, jag far se hur jag mar da!

Solen skiner idag sa nu ska jag ut och fota och sola!


/C



BANGKOK

Bangkok ar varmt, hetsigt och galet dagtid men ganska mysigt pa kvallarna. Det luktar en del men det ar mest konstig mat som de lagar! Vi gick forbi ett stand med rokt och torkad fisk, det luktade satan!

Nar Nathalie och Alex var ute och at sa var det mycket trafik pa vagarna. En kille pa en moppe hetsade en bil fast bilen inte kunde komma nagonstans. Da backade bilen lite pa moppen for att skramma honom pa den lite. Da hoppade killen av moppen och borjade sla pa gubben i bilen! HELT SJUKT!

Idag klockan 17.30 gar var buss till Laos. Den kommer att ta oss 13 timmar, KUL! Men vi hoppas att vi far se en del pa vagen!

Jag skriver med om vad som hander nar jag kommer fram till Laos!

/C

RSS 2.0